Как е живяла съветската младеж през 60-те

Как е живяла съветската младеж през 60-те
  • Автор:  classa.bg**
  • Дата:  
    12.10.2017
  • Сподели:

Лятото на 1967 година в СССР приветстваха американския кореспондент Бил Епридж, който пристигнал, за да снима съветската младеж. Материали той събирал за специално издание, посветено на 50-годишнината от Октомврийската революция. Снимките тогава направо удивиха запада.

 

Самият Бил е роден в столицата на Аржентина Буенос Айрес през 1938 година, но след това се мести с родителите си във Вирджиния.

 

Именно той през 1968 година успява да направи кадрите с убийството на Джон Кенеди. Негови снимки са показали на света и латиноамериканската революция. В редакцията на списание LIFE били решили да направят качествен и достоверен материал за живота на младите хора в СССР. За това в страната на Съветите бил изпратен фотокореспондент.

 

Очаквало се, че Бил ще докара снимки на мрачни работници в сиви дрехи, маршируващи по Червения площад с еднакви транспаранти. Бил обаче донесъл снимки на младежи, които се припичат на слънце, пеят песни под звуците на китара, танцуват в дискотеки, карат водни ски, честват „Деня на Нептун", правят си пикници и просто се наслаждават на живота.

 

Посветеният на Октомврийската революция материал излязъл на 10 ноември 1967 година с любопитна обложка:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочетена 504 пъти