Галя Гугушева: Изтеглих кредит за 133 000 евро от фирма на майка си

"Съпругът ми не е братовчед нито има някаква родствена връзка с Емил Кабаиванов" това заяви пред БТВ номинираната за конституционен съдия Галя Гугушева. Тя продължава да твърди, че се е запознала с Емил Кабаиванов по време на номинацията.

Тя каза, че не се притеснява от факта, че тримата независими депутати, които внасят кандидатурата дори не знаят името й. При внасянето един от тях - Димитър Карбов я нареше Галя Гогошева. Инициативата за внасянето на кандидатурата беше на Емил Кабаиванов. Направих обективна преценка на своите възможности и тогава приех.

В периода от последните 6 г. е взела два кредита от 133 000 евро от "Лигъл Партнърс", която е собственост на нейната майка Тотка Ахчийска. Това беше по мое лично решение исках да имам погасителен план. Средствата са използвани за купуване на апартаменти на двата ми сина, каза Гугушева. Доходите ми са публични, във фирмата, която се занимава с консултантска дейност работят и други членове на моето семейство. Синът на Гугушева е погасил парите парите от дейността си като адвокат и ги е подарил
Гугушева има апартамент от 65 кв. м. в Гео Милев, който бил дарен от големия й син на нея и на баща му. Впоследствие Гугушева тегли заем за купуване на друг апартамент от 150 кв.м., в който живее същия този син. Това жилище е купено за 71 000 лв. през 2009 г, въпреки че тогава цените са 5 пъти по-скъпи. Не съм свикнала да получавам подаръци, това си беше сделка.


www.cross.bg/1340177

Станете почитател на Класа