Избират най-добрите бири в Белгия

Експерти от няколко държави ще определят най-добрите бири сред 500 претенденти от 16 държави. Това ще стане в неделя на едно от най-подходящите за това места - Брюксел. В Белгия се произвеждат няколкостотин вида бира, а страната е важна точка в картата за посещения на всеки любител на пивото. На малката територия на Белгия се произвеждат повече от 450 вида бира, но към това разнообразие този уикенд се добавят още стотици видове. Те участват в нов конкурс, наречен "Биреното предизвикателство на Брюксел". Целта е да се изберат най-добрите бири в няколко категории. Това става от експерти от различни държави, които професионално оценяват различните качества на напитката.
Бирите ще бъдат оценявани в десетки категории, а най-вероятните печеливши са Белгия и САЩ, които участват съответно с 60 и 50 пивоварни. Целта на конкурса е както да избере най-добрите бири, така и да покаже, че това също може да бъде специална напитка, а не просто за утоляване на жаждата.
Докато експертите работят, всички посетители на бирения фестивал имат за единствена задача да се забавляват и сами да открият най-хубавата - според тях - бира.

bnt.bg

Станете почитател на Класа