LAMB OF GOD събират дарения за защитата на фронтмена си

LAMB OF GOD направиха следното изявление:

"Както много от вас знаят, Randy е държан с чешки затвор за престъпление, което вярваме, че не е извършил. Все още опознаваме съдебната система там и ситуацията е променлива. Наели сме местен защитник, имаме подкрепата на американското посолство и изпращаме още адвокати, за да сме сигурни, че Randy ще получи най-добрата възможна защита. Както много от вас могат да забележат, разходите за това се трупат много бързо.

Ще оценим подкрепата, не сме заинтересовани от каквито и да е облаги, печелене на известност или симпатия от този инцидент. Направихме тази страница, за да може хората, които искат да помогнат в покриването на тези разходи да го направят. 100% от тези пари ще отидат за плащането на таксите, а всичко, което остане ще отида за благотворителност по избор на Randy след като бъде освободен."

41-годишният Blythe е обвинен, че по време на концерт в Прага през 2010г. е ударил/изблъскал качилия се на сцената Daniel N., който при падането си удря главата и почива 14 дни по-късно от мозъчен кръвоизлив. Ако бъде признат за виновен Randy може да получи до 10 години ефективна присъда.

Самият Blythe е изявил желание да се срещтне с родителите на Daniel N.. Музикантът остана в затвора въпреки, че парите за гаранцията му са били депозирани. Според местните закони това не означава автоматично освобождаване и гаранцията все още предстои да бъде разгледана.

В интервю за The Prague Post мениджърът на LAMB OF GOD Larry Mazer споделя, че той и останалите членове на бандите са останали шокирани когато са научили за инцидента.

"Изумени сме. Летяхме от Норвегия и имахме желание да направим един чудесен концерт. Никога нямаше да дойдем тук, ако знаехме какво щеше да се случи."

Той не разбира защо не е бил уведомен преди това с информация по случая.

Станете почитател на Класа