Българско училище домакинства на световна купа

За втора поредна година българското частно училище St. Gеorge International School & Preschool бе домакин на международното състезание "Teh World Scholar's Cup" или "Купата на Световния учен". Глобалната тема на събитието, което се проведе в събота и неделя, бе "Един заплетен свят". То привлече повече от 200 участници от над 15 училища, разпределени в съответната възрастова група.
Учениците в дивизията "Junior" бяха провокирани да защитават аргументирани тези по следните теми в дебатите си: "Трябва да развием технологиите, за да споделяме спомените си"; "Социалните медии ни правят по-социални", "Всеки трябва да обича някого".
На групата "Senior" се паднаха следните теми за дискусия: "Братствата трябва да са забранени"; "Дипломацията е неефективна без заплахата от война"; "Трябва да ни е позволено да продаваме спомените си за забавление".
Участниците изследват темата "Един заплетен свят" заедно, като споделят какво са открили, обменят мнения и взаимно се мотивират. В процеса на съвместното изучаване и обсъждане на темата те развиват способности в ораторско майсторство, дебатиране, писане на есе, работа в екип и сътрудничество. Във всеки отбор участват по трима ученици, като отборите са разпределени в две възрастови групи: 11 – 14 и 15 – 18 години.
На заключителната церемония, проведена в Младежкия театър, в края на събитието бяха раздадени стотици златни и сребърни медали и купи за отборите шампиони. Най-добре представителите се ученици продължават за глобалните рундове в Куала Лумпур, Мелбърн и Барселона.

Станете почитател на Класа