Управителката на Нова телевизия Ива Стоянова напуска заедно с Домусчиеви

Управителката на Нова телевизия Ива Стоянова напуска заедно с Домусчиеви
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    19.01.2021
  • Сподели:

Управителят на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова обяви във вторник, че напуска Нова телевизия, заедно с предишните собственици братя Кирил и Георги Домусчиеви. Съобщението идва ден след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри продажбата на "Нова" на "Юнайтед груп".

 

В прессъобщение Стоянова заявява, че смята за редно да напусне телевизията, заедно с двамата вече бивши собственици. "Станах управител на Нова Броудкастинг Груп след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях“, казва тя.

 

Ива Стоянова стана част от "Нова броудкастинг груп" през месец декември 2019 година - няколко месеца след като братя Домусчиеви придобиха компанията. Преди това тя беше собственик по документи на свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия "Канал 3“. Наред с това тя беше управител и програмен директор на медията. След трансфера си в Нова телевизия Стоянова започна работа като генерален директор "Информация". Само два месеца след назначаването ѝ стана управител на медията на мястото на Вяра Анкова.

 

Впоследствие към екипа на телевизията, собственост на Домусчиеви, бе привлечен друг кадър на "Канал 3“ - директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор в Нова телевизия.

През септември миналата година „Нова телевизия“ купи „Канал 3“ и го прекръсти на "Нова нюз". А от началото на 2021 година той заработи като новинарски канал на медията.

 

През 2019 г. от Нова телевизия бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Свалено бе и предаването на покойния вече журналист Милен Цветков.

 

Откакто Нова телевизия стана собственост на братя Домусчиеви, а фактическото ѝ ръководство беше поето от кадри на свързания с Делян Пеевски канал, медията се раздели с още знакови лица: водещата Мирослава Иванова, колежката ѝ Галя Щърбева и редица продуценти. Освободен беше и режисьора Валдес Радев. По същото време медията бе напусната и от едно от емблематичните си лица Лора Крумова. Тя обяви, че напуска медията, като заяви, че „на фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“.

Станете почитател на Класа