"Нова телевизия" свали "Беновска пита"

"Нова телевизия" свали "Беновска пита"
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.01.2021
  • Сподели:

След като "Нова телевизия" придоби "Канал 3" и го прекръсти на "Нова нюз" от програмата му изчезна предаването на Илиана Беноваска - "Беновска пита", в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията. Не е известно на какво се дължи това решение. В момента собственикът "Адванс Медиа Груп" е във финална фаза на продажба на цялата медийна "Нова Броудкастинг Груп" и дали промените в програмата са свързани с купувача "Юнайтед груп", очакващ одобрение от Комисията за защита на конкуренцията или с други причини няма официален коментар.

 

 

Водещата Илиана Беновска, редовно придружаваща премиера Бойко Борисов и правителствени делегации при пътуванията им, не е сред лицата на "Нова нюз" и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските предавания като "Офанзива с Любо Огнянов" на Любомир Огнянов и "Патарински live" на Димитър Патарински.

 

Илиана Беновска се поздравява с председателя на КРИБ и все още собственик на "Нова тв" Кирил Домусчиев на бала на КРИБ - 2016 г.

 

Пред "Дневник" от "Нова телевизия" заявиха лаконично, че програмата на двата канала може да бъде видяна на сайта на медията. Оттам не отговориха на допълнителните въпроси. В програмата във времето, когато се излъчваше шоуто на Беновска, е разположено "Неделята на Нова" с водеща Мая Костадинова (кадър на ТВ7 и Канал 3). То се излъчва по "Нова тв" повече от година и е сред предаванията, които в момента вървят едновременно и в новинарския канал.

 

Страницата на "Беновска пита" във "Фейсбук" не е обновявана от края на ноември, на нея все още стои логото на "Канал 3" и само линкът - макар и съдържащ "kanal3" - отвежда към главната страница на "Нова телевизия".

 

"Дневник" потърси и Беновска за това какво става с предаването ѝ и нейният отговор бе единствено "Почивам си". Попитана колко време ще си почива, тя каза "Какво, да не съм пред прокуратурата?" и заяви, че не отговаря на въпроси от личен характер и всякакви други питания може да отправим към телевизията.

 

Последното предаване "Беновска пита" е излъчено в ефира на "Канал 3" в началото на декември миналата година, а неговата програма спря от 14 декември и част от нея преля в "Нова нюз".

 

Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио "К2", показва програмата му за януари (преди това "Беновска пита" се излъчваше едновременно в тв и радио ефира).

 

В изданието от тази събота (16 януари) в редовния си коментар, тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с основен акцент "Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4 април, за да не ви "разчистят" те ?" Беновска изрежда какво според нея дебре премиера, като споменава и "частните големи български телевизии, неизвестно в какви ръце".

 

Дали "Беновска пита" ще възстанови телевизионния си формат и в кой ефир или ще се разпространява само през нейните канали във видео, ще се разбере в следващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици - изявите на министри се одобряват от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от прецентъра на партията, в който отиде личния ПР съветник на премиера Севдалина Арнаудова (тя продължава най-често да снима на живо изявите му от джипа).

 

Лора Филева, "Дневник"

Станете почитател на Класа