Изборът на този шеф на БНР е катастрофа, в СЕМ са безотговорни непрофесионалисти

Изборът на този шеф на БНР е катастрофа, в СЕМ са безотговорни непрофесионалисти
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    19.09.2019
  • Сподели:

Тази криза в БНР е кулминация на всичко, което се случваше в обществената медия - безотговорност на директора, тази безотоворност на СЕМ. В този орган нито един член не притежава неоходимия мениджърски и професионален опит, за да изберат директор на БНР. Този избор е катастрофа. Един генерален директор позволи да бъде изключена програма ”Хоризонт”. Страната изпадна в извънредно положение.

Това каза пред Евроком в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Валери Тодоров, бивш директор на БНР два мандата, неуспял за трети мандат заради главанаците.


Ако утре някой каже, че не го харесват резултатите от изборите и дръпне шалтера на радиото, то вкарваме държавата в криза. Сигналът не може да бъде изключен без знанието на генералния директор, обясни той.

По мое време не е имало протести. През шестте години не е имало протести, а отделни сблъсъци. Бях викан в СЕМ да давам обяснения за Петър Волгин. Единият случай бе, когато Волгин бе заявил, че всички костовисти са идиоти. Костов поиска аз да се извиня. Но предаванията на Волгин бяха с провокация към публиката. Защитих и Диана Янкулова, единият път това ми струваше поста. Но в никакъв случай свободата на словото не трябва да страда, обясни той.

Ясно е, че под политическия натиск са изключили сигнала. Ако е виновен техническия директор, в радиото пък цари хаос, каза още той.

 

.

 

Какви са критериите за избор членове на СЕМ? Какви са критериите за избор на генерален директор на БНР. Той казва, че двадесет години е бил директор и това е критерий. Ами има работници, които от тридесет години са работили в БНР, иронизира Тодоров. Не се чувствам обиден от членовете на СЕМ, защото въобще не са ме разбрали. Те нямат и една десета от опита, която имам като журналист. Директор държи изпит пред портиер и той го препитва. Колегите нямат капацитета да направят този избор, допълни той.

СЕМ трябва да бъде изцяло реорганизиран. И ако няма оставка на генералния директор, СЕМ трява да подаде оставка. Те не си дават сметка за извършеното престъпление.

След такава безпрецедентна криза някой трябва да подаде оставка - или СЕМ, или генералният директор, завърши той. Не бих искал да съм на мястото на Мартин Минков, тъй като колегите отказват да поемат постове. Кризата е налице. Не знам при този срив на доверието, какво се очаква от това ръководство. В управителния съвет няма нито един съвет с мениджърски опит и да разбира от програми с изключение на една колежка, разкри той.

Станете почитател на Класа