Кошлуков закри отдел ”Връзки с обществеността” в БНТ, уволненията продължават

Кошлуков закри отдел ”Връзки с обществеността” в БНТ, уволненията продължават
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.08.2019
  • Сподели:

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е закрил отдел „Връзки с обществеността“ към телевизията, съобщава „Сега“. Стаите на служителите са били запечатани днес, като според неофициална информация Кошлуков възнамерява да възложи същата дейност на външна фирма.

 

Отделът е част от дирекция „Маркетинг и комуникации“ и в него досега работеха трима души. Досега шеф на "Връзки с обществеността" беше Силвия Симова. Тя е сестра на бившия криминален репортер на телевизията Явор Симов, който беше конкурент на Кошлуков в неотдавна завършилия конкурс за шеф на „Сан Стефано“ 29. Симов също е щатен служител на БНТ и ръководи отдел „Обществени поръчки“.

Една от първите персонални рокади, които Кошлуков предприе, след като бе назначен за титулярен директор на обществената телевизия, бе да отстрани шефа на дирекция "Информация" Уляна Пръмова. Пръмова бе уволнена във вторник, ден след завръщането си от отпуск. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която досега бе изпълнителен продуцент на предаването "Още от деня", на което доскоро самият Кошлуков беше водещ.

Отстранени са още програмният директор на четирите канала на телевизията Надя Костова и програмния директор на БНТ2 Геновева Момчева. В телевизията смятат, че уволненията ще продължат и че в телевизията ще започнат да идват хора от други медии.

Станете почитател на Класа