Кошлуков отсрани трима от ръководстово на БНТ

Кошлуков отсрани трима от ръководстово на БНТ
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    31.07.2019
  • Сподели:

Новият генерален директор на национална телевизия Емил Кошлуков уволни шефката на новините в БНТ. Освен Уляна Пръмова са сменени и програмният директор Надя Костова и директорката на БНТ2 Геновева Момчева.

 

 

След като се е завърнал от отпуск, Кошлуков е сменил дългогодишната шефка на Дирекция "Информация" Уляна Пръмова. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което пък до скоро Кошлуков беше един от водещите, пише Сега.

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят).

Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания. Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, принуден да напусне след като получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В неговия мандат Кошлуков стана програмен директор на БНТ1 и водещ на предаването "Още от деня".

След напускането на Каменаров стана известно, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева с потенциал да досигнат до 60 милиона до края на годината. След оставката му СЕМ избра Кошлуков за временно изпълняват длъжността. По време на излушването си пред СЕМ като кандидат за генерален директор Емил Кошлуков се разграничи от екипа на Константин Каменаров и дълговата криза, в която е изпаднала обществената телевизия. Той обясни, че когато е бил назначен като програмен директор на БНТ1, в телевизията вече е имало програмен директор за всички канали в лицето на Надя Костова и че това му е връзвало ръцете да прокарва исканията си. И Кошлуков, и Костова са бивши кадри на фалиралата TV7.

Като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо", които бяха външни продукции.

След това генералният директор предложи на Управителния съвет на БНТ да се създаде дирекция "Спорт" с шеф Сашо Йовков, който беше негов конкурент в избора на нов генерален директор на телевизията. В настоящата структура спортните журналисти и специалисти са обособени в продуцентски център "Спорт", който е част от дирекция "Информация". Така и не е ясно обаче каква е съдбата на досегашният шф на направление "Спорт" Витомир Саръиванов, който отиде в БНТ от bTV.

Станете почитател на Класа