Журналистката Елиана Митова и експосланик Богомил Герасимов с травми след пътен инцидент, шофьорът бяга

 

Журналистката Елиана Митова и експосланик Богомил Герасимов пострадаха след като кола се вряза в автомобила им, а шофьорът избяга. Инцидентът се е разиграл на Околовръстния път на София през един от двата работни дни преди Нова година. Герасимов е с тежка травма в главата и отток на окото. Елиана Митова е със счупено ребро. Д-р Рада Иванова, водещ офталмолог,е направила преглед на окото на Богомил Герасимов с констатация - масиран отток и посиняване.

 

Нарушителят, който е карал с неоправдано висока скорост и е връхлетял върху колата на Елиана Митова и Богомил Герасимов, все още не е идентифициран и привлечен под отговорност за деянието. Причинени са изключително големи щети на задната част на автомобила – ламарината е нагъната на хармоника, стъклата са избити. От стреса и неочакваното преживяване потърпевшите не успяват да запишат номерата на колата с шофьора-беглец. Ударът е бил толкова голям, че регистрационните номера на автомобила С 1587 ХХ, нанесъл удара, са останали в ламарините на автомобила на пострадалите – шкода „Фабия".

 

Призоваваме органите на реда – МВР, Пътна полиция и прокуратурата да се самосезират, за да бъде издирен извършителят и да понесе цялата отговорност на закона. Пресцентровете на тези институции също могат да окажат съдействие по разкриването на извършителя на пътния инцидент, особено когато става дума за журналист и експосланик. Видеоматериал може да бъде иззет от камерите и сървърите за оперативно наблюдение на МВР. Недопустимо е при такъв тежък инцидент да не бъде наложено наказание на извършителя, особено на фона на факта, че той не е оказал съдействие на пострадалите и е избягал от мястото на произшествието.

 

Богомил Герасимов е дългогодишен дипломат от кариерата, бивш посланик на България в Мексико. Работил е и в Индонезия, Индия, Япония и Англия. Герасимов е автор на много книги, които се радват на широк читателски интерес: „Дипломация в зоната на кактуса", „Тайнствената сила на пирамидите", „Мистерията Ева", „Бутилка с бръмбари от Бали" и др. Бил е близък приятел на Людмила Живкова и заедно с нея организира честването на 1300-годишнината на България в Мексико. Известният писател е легенда в Мексико. Бил шеф на правителствения протокол.

 

Журналистката Елиана Митова завършва испанска филология в СУ „Св.Климент Охридски", специализира в Хаванския университет, преподава испански и италиански. Автор е на книгите "Аз не съм царица на чардаша" (за Мими Балканска), "Срещи с балетни дейци", "Павел Елмазов, комикът на оперната сцена", "Извън сянката на Вазов, дългогодишен журналист, дългогодишен завеждащ отдел „Култура" на водещи печатни издания и на в. "Класа".

 

Екипът ни изказва искрената си съпричастност към Елиана Митова и посланик Герасимов и им пожелава бързо възстановяване! Очакваме органите на реда и правораздавателните органи да си свършат работата и да бъде наложено справедливо наказание на извършителя, причинил пътния инцидент.

 

49645469 10214745708769732 6836689552627728384 o

 

48962002 10214692973571385 5639917857857863680 o

Станете почитател на Класа