Арканзас, Алабама и Луизиана подкрепят Тексас пред Върховния съд в иск за "противоконституционни нередности на изборите "

Главният прокурор на Алабама Стив Маршал и колегите му от Арканзас и Луизиана, Лесли Рътлидж и Джеф Ландри, подкрепиха иска на Тексас, който оспори резултатите от президентските избори в четири щати пред Върховния съд на САЩ.


Главният прокурор на Арканзас реши да „подкрепи искането на Тексас по всички законосъобразни начини". "Целостта на нашите избори е критична част от нашата нация и трябва да бъде защитена," заяви Рътлидж.


От своя страна Маршал в изявление във вторник заклейми „противоконституционните действия и измамнически гласове в други щати, които не само засягат гражданите на тези щати, но засягат гражданите на всички щати".


„Всеки преброен неправомерен глас или незачетен правомерен глас, влошава свободното упражняване на гласуване от гражданите", заяви главният прокурор на Алабама, който сега очаква решението на съда по исковете в Тексас и обмисля поведението на собствения си щат в неговата „борба за гарантиране на целостта на изборите".


Самият Маршал не подписа предложението, представено от неговия колега от Тексас Кен Пакстън, който съди Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, обвинявайки ги в експлоатация на пандемията covid-19 "за да оправдаят прескачането на федералните и щатските закони за избори и незаконно одобряване на промените в последния момент, като по този начин се променят резултатите от общите избори през 2020 г. "


Маршал обаче увери, че „щат Алабама ще продължи да търси всякакви правни средства за защита, за да защити хората си от такова лишаване от права".


От своя страна генералният прокурор на Луизиана не побърза да подпише законопроекта от Тексас, но изрази подкрепата си, като отбеляза в изявление, че неговият щат е "дълбоко загрижен от факта, че някои щати изглежда са произвели изборите си, заобикаляйки американската конституция." Ландри също така отбеляза, че „Луизиана подкрепя много други щати в по-ранен иск срещу Пенсилвания за предполагаеми изборни нередности."


Настоящият президент Доналд Тръмп и неговите съюзници повдигнаха подобни обвинения в опит да де-легитимизират резултатите от гласуването в няколко щата на страната, където демократът Джо Байдън спечели.

Станете почитател на Класа