„С имплозията на икономиката САЩ губят статута си на суперсила и правят място за Русия и Китай“

„Сегашната имплозия на световните пазари беше 100% гарантирана", каза бившият брокер на Уолстрийт, анализаторът Макс Кайзър. Според него финансовите пазари се описват най-добре като „схема на Понци в размер на квадрилион долара".


„Политиката на централните банки, позволяваща на правителствата и корпорациите да вземат заеми, на практика без разходи, срещу десетилетия бъдещо потребление, които да се консумират сега, изпразни глобалната икономика и я направи изключително крехка", каза Кийзер.


Той обясни, че индустриите и компаниите, които са се унищожили чрез изкупуване на собствени акции (авиокомпании например), с право се заличават от лицето на картата.


Според Кайзър тяхното поведение е било укорително и „сме по-добре без тези мошеници". Въпреки това, тъй като Уорън Бъфет притежава толкова големи дялове в тези компании, те ще бъдат спасени. "САЩ са капиталистическо блато, а Уорън е главната жаба", каза Кайзър.


Според него, въпреки че много компании ще бъдат спасени с правителствени спасителни средства, това няма да има значение, тъй като „щатският долар е на път да бъде напълно унищожен, докато не-доларовите страни ще създадат конкурентна световна резервна валута, подкрепена от златото".


„Световната икономика днес - както през второто десетилетие на миналия век след Първата световна война - се преначертава напълно. САЩ – също както Великобритания загуби статута си на суперсила след Първата световна война - ще загубят статута си на суперсила, за да направят място за Китай и Русия, които ще водят този век ", добави Кайзър.

Станете почитател на Класа