Любителите на балетното изкуство ще могат да видят шедьовъра „Баядерка” през януари

През януари, любителите на балетното изкуство ще могат да видят балетния шедьовър „Баядерка”, който чрез прекрасната музика на композитора Лудвиг Минкус и хореографията на Мариус Петипа пренася зрителя в древна Индия и разказва по въздействащ начин чрез музика и танц историята за пламенната любов между баядерката Никия и смелия воин Солор.

В неговия образ на софийска сцена гостува звездата на Мариинския театър в Санкт Петербург и носител на Първа награда на Международния балетен конкурс във Варна - Кимин Ким. Роденият в Сеул артист е носител на редица международни отличия. 

 

Любителите на балетното изкуство ще могат да видят шедьовъра  „Баядерка” през януари

 

Освен в Русия той участва активно и в постановки на Американския балетен театър, във Виенската опера / Wiener Staatsoper/, Кралската опера в Осло, където  през септември 2019 той си партнира в „Баядерка” с нашата примабалерина Марта Петкова. Нея публиката ще види в ролята на Никия.

В спектакъла на 18 януари от 19 часа зрителите ще имат възможност да се насладят и на изпълненията на Венера Христова, Александър Александров, Росен Канев и Румен Бонев. Диригент е Борис Спасов.

Станете почитател на Класа