Асоциация "Българска книга" връчи наградата "Златен лъв 2019"

Асоциация "Българска книга" връчи наградата "Златен лъв 2019"
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.12.2019
  • Сподели:

Асоциация "Българска книга", организатор на Софийския международен панаир на книгата, по традиция връчи по време на изложението годишната награда за най-добър издателски проект "Златен лъв" в две категории.

"Златен лъв" за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес бе присъден от журналистическо жури в състав д-р Андрей Захариев, Гриша Атанасов, Светлана Дичева, Стефан Джамбазов и Петко Тодоров.

Голямата награда - плакет "Златен лъв 2019", то отреди за издателство "Егмонт" за юбилейните издания на романите за Хари Потър с художник Любен Зидаров, за майсторския и нетривиален подход към оформлението.

В същата категория с грамоти бяха удостоени издателство "Книгомания" за поредицата "Любимци на публиката" и книгата "Идеи без граници, 30 интервюта със световни артисти" от Даниел Ненчев, за представянето на забележителни български творци; издателство "ICU" за сборника "Истории от 90-те", за пресъздаване на атмосферата на 90-те чрез автентични истории на съвременници; издателство "Изток-Запад" за достолепното представяне на най-достолепния съвременен български литературовед проф. Никола Георгиев с тритомника, завършен с "Литературоведският Вавилон" (2019). 

Журналистическото жури реши да "удостои" с антинаграда издателство "Византия" за "Под игото на съвременен български език", за профанирането на българската литературна класика.

Станете почитател на Класа