Потомък на Джоакино Росини издава книга у нас

  • В началото на лятото един дяволски психотрилър прави своята световна премиера у нас. „Островът на черните скали“ е завладяваща история, в която митовете и реалността се преплитат, а любовта отстъпва място на болката. Книгата, издавана от „Ентусиаст“, е впечатляващият дебют в литературата на италианския дизайнер и музикален продуцент Федерико Борландели, който в продължение на 25 години работи като редактор и стилист в някои от най-известните списания и модни къщи. Той е пра-правнук на композитора Джоакино Росини и на маестро Марко Кастолди – един от най-известните пианисти на „Ла Скала“ от началото на XX век. 
  • След като години наред обикаля света по работа и за удоволствие, днес Федерико живее във Варна, където създава собствена модна линия за дрехи, управлява успешно музикална агенция и се занимава с консултантска дейност в областта на музиката и свързаните с нея международни проекти.
  • Една от най-големите му страсти обаче остава литературата. И дяволският сюжет на „Островът на черните скали“ го доказва. Действието в книгата се развива на Острова на черните скали, където курортното градче Олд Менделтаун очаква туристите, жадуващи заслужена почивка, а клиниката за разкрасяване на доктор Голдщайн е готова да посреща знаменитости. Жителите на острова са като пионки в добре организирана социална игра. Всеки и всичко е на точното място.
  • Брайън Гилсъне нает от две сестри близначки, за да разреши елементарен на пръв поглед криминален случай. Но на мрачния канадски коралов остров се надига нещо потайно и зло и започва да събира своите жертви. То разтърсва умовете на героите, готови на всичко, за да сложат край на жестоката игра, сътворена от болен мозък, скрит дълбоко под земята. 
  • Митове и легенди, изопачени и фалшиви вярвания, мрачни сюрреалистични пейзажи създават зловещата атмосфера, в която Брайън води своето разследване, което се превръща в кошмар и променя завинаги живота му. Сега всичко е в неговите ръце, а развоят на събитията следва дяволски план...

Станете почитател на Класа