Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят да бъдат разказвачи на истории

Новото издание „Аз съм писател“ помага на децата, които мечтаят да бъдат разказвачи на истории
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    04.04.2019
  • Сподели:

 

Вероятно всяко дете мечтае да създаде разказ, роман или приказка, която да прилича поне малко на книжките на Роалд Дал. Как може да се случи това? Как да изненадаш читателя и да поддържаш неговото любопитство страница след страница? Всички малчугани, които не спират да фантазират и да съчиняват истории, вече имат своя най-добър приятел в трудния творчески процес. Това е новото издание  "Аз съм писател", което излиза в детската поредица на  "Етусиаст" точно за Международния ден на детската книга.

 

 

2

 

 

В „Аз съм писател“, която прилича повече на игра, отколкото на скучен учебник, оживяват великани и се будят омагьосани принцеси, разбиват се кораби, детективи търсят улики, а индианци потеглят на бой. Тя ще помогне на децата да разберат как се появяват идеите за бъдещите книги. Ще ги научи да бъдат наблюдателни, да търсят и виждат нещо ново и необикновено в привичното и познатото. Насочващите въпроси, увлекателните задачи и пъстрите картинки ще бъдат допълнително улеснение за младите творци.

 

 

Първият и най-важен съвет към малчуганите е да пишат много, за да тренират уменията си. Те трябва да даряват персонажите си с човешки черти, да добавят хумор, където е уместно, да измислят живи диалози. Във всяка глава ги очакват серия от въпроси и предизвикателства, които ще ги насочват из лабиринта от думи. Малките писатели ще усвоят много нови умения:

 

 

Как да съставят план на историята си?

 

 

Какво е най-важното при изграждането на сюжета?

 

 

Как се създава криминален разказ?

 

Защо главният герой трябва да преодолява трудности?

 

 

Как се измисля атрактивно заглавие?

 

 

Ако изпълнят всички задачи и отговорят на всички въпроси – успехът е в кърпа вързан.

Част от предизвикателствата в книгата ще бъдат част от специална творческа работилница по време на второто издание на кампанията  "Национална седмица на детската книга", която е предназначена за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат. Инициативата ще се проведе през юни 2019 г. в НДК.

 

Станете почитател на Класа