Мари Къналян Китайското чудо трябва да се види

 

„Китай върви напред с гигантски скокове. Удивена съм! Всичко е много красиво, чистотата е изрядна. А китайците са така гостоприемни! И не приемам твърдения, че били ниски! Видях красиви млади хора – стойни и високи“ – каза г-жа Мари Къналян на откриването на поредната и самостоятелна изложба.

 

В Съюза на българските журналисти фотографката, която свързваме с арменското малцинство у нас, нареди фотосите, заснети в Китай през пролетта на миналата година. Деца, майки, работници, цветя, строежи - нищо не убягнало от фотообектива на г-жа Къналян. По време на пътуването, заедно с председателката на СБЖ, Снежана Тодорова, фотографката е работила здраво. Снимала е със сърце и това си личи от фотосите.  Сред гостите на откриването на изложбата преобладаваха китайците. Дойде и екип на в. „Китай днес“.

 

Мари Къналян  Китайското чудо трябва да се види

 

Всички похвалиха авторката на снимките, мнозина и поднесоха цветя. Събитието бе озвучено от Светослав Дермеджиев – известен виолончелист, обиколил света, който изпълни китайска музика, подбрана специално за случая. Топли думи за Мари Къналян каза пред „Над 55“ общинската съветничка от ГЕРБ Ирина Йорданова, а бизнесдамата Марияна Печеян ги потвърди. Очарована от видяното бе и музикалната педагожка Мария Елмазова. Съпругът на Мари Къналян, Георги, държеше всичко под контрол и се наслаждаваше на успеха на любимата жена.

 

За никого не е тайна, че той е помагал в подредбата, защото всичко му иде отръки. Домакините се бяха постарали да осигурят по чаша вино за всички гости. Главната редакторка на в. Ереван, Варто Топакбашян, също се появи на партито, като не пропусна да опита виното. Най-щастлива от всички, естествено, бе г-жа Къналян. Усмихната, превъзбудена и готова за нови изложби,тя обърна внимание на всички.

 

„Очарован съм от Вас, за мен е чест, че свирих на това хубаво събитие“, призна специално пред фотографката виолончелистът Светослав Дерменджиев и заяви, че вече изпитва желание да посети Китай

Станете почитател на Класа