OBORISHTE 5 Gallery and Hall отваря врати с „Луксозни нишки” на Стивън Уилс

Стивън Уилсън е сред водещите творци на съвременно концептуално изкуство

 

 

 

На 9-и Ноември уникално по замисъл и реализация арт пространство отвoри врати в София. OBORISHTE 5 Gallery and Hall е дълго чакания и ревностно подготвян наследник на високо ценената и наложила се като водеща на пазара за модерно изкуство Музейна Галерия за Модерно Изкуство, водена от Деница Атанасова-Гергова.

 

DSC 6346

 

DSC 6328

 

 

Амбициозният проект бе подготвян повече от две години. Новият дом на съвременното изкуство в България се помещава във великолепната обстановка на някогашната сграда на институт Opera Italiana Pro Oriente (1925-1944) и Музикално училище „Любомир Пипков“ до 1993.

 

 

1ahhg

 

 

Залите на галерията са реставрирани с голямо внимание към детайла и максимално близко до оригиналния им вид от екип специалисти. Пищният интериор и уникалната акустика са напълно запазени.

 

DSC 6336


Не случайно творби на Стивън Уилсън са избрани да бъдат първите произведения на изкуството, представени в OBORISHTE 5 Gallery and Hall. Тяхната еклектика и нестандартен прочит на съвременната модна индустрия по перфектен начин подчертават и допълват духа на реставрираните зали.

 

DSC 6337

 

В така създадената атмосфера на кръстопът между класическа архитектура и луксозно съвременно изкуство, гостите на галерията ще загубят представа за времето и ще се потопят в един приказен свят.

 

 

1aqbbb

 

 

OBORISHTE 5 Gallery and Hall предлага едни от най-значимите, брилянтни и завладяващи произведения на пазара за модерно и съвременно изкуство от автори като Пикасо, Шагал, Миро, Матис, Дали, Уорхол, Джеф Кунс, Хънт Слонъм, Деймиън Хърст, Марк Куин, Баския, Джеймс Вербики, Стивън Уилсън, Такаши Мураками, Робърт Марс и др.

 

 

1aqззь


Първата изложба в България, „Луксозни нишки“, на Стивън Уилсън е съставена от 33 творби. Те са уникални по своя характер, заради нестандартните техники – дигитална бродерия, 3D скулптура и лазерни технологии, които той използва за създаването им.

 

 

1asd

 

 

Стивън Уилсън има 25-годишен опит в проектирането на дизайн за бродерии, които комбинира с екзотични материи от луксозни брандове като Chanel, Dior, Givenchy, Hermes и др. върху скулптури, направени чрез 3D принтиране. Сложните му композиции са изтъкани от остроумни препратки към модната индустрия и традиционните занаяти.

 

 

1eeasd

 

 

Платното за новаторските му и многопластови произведения са и кутии от дизайнерски стоки, където оживяват цветя, пеперуди, тигри и арабески над логата на брандове като Gucci и Louis Vuitton. В тази необичайна мозайка от форми и материали, интерпретирана по нестандартен начин, отразяваща различните естетически философии на модната индустрия, е темата за красотата.

 
Творческите търсения на Стивън Уилсън се фокусират в пресечната точка на традиционните занаяти и съвременната култура.

 

 

1ayur

 

 

 

Като съчетава ръчна изработка с модерни технологии и поп иконография, американският художник комбинира традиционно декоративно изкуство и влияние от артисти като Робърт Раушенбърг и Анди Уорхол.

 

 

DSC 6329

 

 

 

 

Арт формите на Уилсън, създадени чрез различен дизайн на бродерии, текстил, рисуване и асемблаж, предефинират текстилната и модната индустрии като повдигат въпроса за консумацията на луксозни стоки в съвременния свят.


„Луксозни нишки“ ще бъде в OBORISHTE 5 Gallery and Hall до 10-и Януари 2019г.

Станете почитател на Класа