Quarto Quartet с музикално шоу за Свети Валентин

За 14 февруари Quarto Quartet заедно с Виле Хилтула (бандонеон, Финландия), Георги Черкин (пиано) и Стоян Павлов (перкусии) подготвят уникално музикално шоу в зала „България". Музикантите са избрали за спектакъла пленителна танго програма – музика от Густаво Бейтелман и Астор Пиацола, в аранжименти специално написани от Виле Хилтула – световноизвестния финландски майстор на бандонеона. Българските меломани вече го познават от предишното му гостуване в София, отново по покана на Quarto Quartet.
Неустоимия чар на тангото отдавна е завладял света и неслучайно композициите La Cumprasita, Adios Nonino и Liber Tango са обиколили земното кълбо и са част от музикалния репертоар дори, за кралски събития.
Този път най-известните танго-пиеси ще бъдат представени като един цялостен сюжет, в който ангелите ще се изправят в битка срещу демоничните сили, опитващи да унищожат любовта и да покорят несломимия човешки дух.
По-близо до джаза, отколкото до класиката, танго-композициите ще бъдат „украсени" на сцената на зала „България" с много блясък, ефекти и качествено озвучаване. Спектакълът „Ангели и демони" обещава да е истинска наслада за ушите и очите на публиката. В някои специално подбрани музикални моменти участие ще вземат и красивите балерини от Vaya Dance Studio, хореограф Ваня Рошкова. С финалното танго музикантите ще поднесат специален комплимент на публиката – известното танго „La Cumprasita" в нов аранжимент, а на сцената във вихъра на страстния танц ще видите танцьори от Българската асоциация за танго - tango.bg.
Quarto Quartet за пореден път предлагат на публиката нетрадиционен концертен спектакъл, който подготвят с изключително удоволствие и ентусиазъм. Ролята на струнните инструменти в танго е стилна и завладяваща – линията ги води през сола, хармонични ефекти и честа смяна на ритми. Quarto музикантите имат богат опит с този стил, а състава им ще бъде: Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело), Силвет Салиева (контрабас).
В танго-спектакъла, в съвсем различна светлина ще се прояви таланта на пианиста Георги Черкин, за когото участието в проект на Quarto Quartet е първо. Джазовите елементи и виртуозните импровизационни моменти са характерни за танго композициите, но са едно по-специално предизвикателство за партията на пианото, така че Георги Черкин ще ви изненада приятно с артистичната си роля в едни нови за репертоара си... танго-светове.
Стоян Павлов е в състава на Софийската филхармония и едно от главните действащи лица в известната музикална етно-формация „Булгара". Владее ударните инструменти до съвършенство, а различните стилове, в които се „подвизава" неговия талант само подчертават личния му стил. На 14 февруари благодарение на Стоян, перкусиите ще оживеят в ритъма на танго музиката за да ви пренесат в нейния свят от страст и копнежи.
Виле Хилтула отдавна е известен извън пределите на родната си Финландия с неподражаем почерк и виртуозно владеене на бандонеона. Музикалният му път е пребогат на участия и няма да е нескромно да подчертаем, че през годините на своето развитие Виле е не просто изключително важна фигура, а истинска звезда в редица световни проекти: Tangueros Polares, Tangueros Articos, Color Tango, Gotan Project, Sexteto Canyengue, танго-операта от Астор Пиацола „Maria de Buenos Aires" и много други.
Романтика, любов, страст - как музиката ги вплита в себе си и въздействено ги предава на публиката... Изключителното музикално майсторство на Виле, в съчетание с присъщия му плам и чувственост на изпълнение, заедно със завладяващите талант, стил и експресия на Quarto Quartet, Георги Черкин и Стоян Павлов вдигат на крака хората в залите по цял свят. Темпераментната музикална програма, на която ви канят на 14 февруари ще бъде заредена с много енергия и може да прерасне до размерите на взривоопасно музикално шоу.
Разбира се, една музикална буря от страст ще бъде съвсем в духа на празника на влюбените и виното. Танго! - магическа музикална вселена!
Началото на концерта е 19 часа.
Този проект се реализира с подкрепата на Финландското посолство в София, а благодарение съдействието на Софийска филхармония, билетите са на достъпни цени от 12 до 20 лева и вече са в продажба на касата на зала „България", както и на ticketplus.bg. Тел. билетна каса 029877656

Станете почитател на Класа