Разследват Нона Караджова за конфликт на интереси

Разследват министъра на околната среда и водите Нона Караджова за конфликт на интереси, предаде bTV.

Разследването е вследствие на сигнал, подаден от екоорганизации, които набеждават Караджова, че е работила в полза на фирми по време на промените в Закона за управление на отпадъците.

Подозренията на еколозите са, че преди да стане министър Нона Караджова е била свързана с три дружества, които по-късно започват да усвояват европари по Оперативна програма "Околна среда".

Самата Караджова отрече обвиненията и ги определи като долнопробна клевета. Тя подчерта, че през целия си живот е работила в държавни институции, а по-късно и в нейно лично дружество, което няма нищо общо с посоченото в сигнала.

"Долнопробни клевети, хора със засегнати интереси", така Караджова коментира сигнала.

Тя подчерта, че Комисията за конфликт на интереси може да провери в Търговския регистър и в НОИ откъде идват средствата й и призова хората да не бъдат занимавани с глупости.

След Нова година ще стане ясно становището на Комисията, тъй като тя трябва да провери голяма по обем информация.

В Комисията е постъпил сигнал и срещу бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков за конфликт на интереси. Неговият коментар бе, че не е информиран за естеството на сигнала и не е викан да дава обяснения.














bTV.


Станете почитател на Класа