Автоинструктори подготвят блокада на София

Надежда Бочева

Автоинструктори организират протестно шествие в София във вторник от 11 часа. Очаква се 500 автомобила от цялата страна да преминат през центъра, съобщи за „Класа“ Милена Тодорова, председател на Националния автоинструкторски съюз (НАИ). Инструкторите са недоволни от подготвяните законови промени, които ще задължат бизнеса да купи видеотехника, с която да се снимат теоретичните и практическите изпити. Те са против и завишаването на глобите, които ще стигнат 5000 лв. Според Тодорова трябва да има специален закон за обучението на шофьори.
Ако държавата иска да си следи служителите, нека да финансира видеонаблюдението, коментира Георги Илинов, член на НАИ. Той предложи теоретичните изпити да се снимат в помещения на Държавната автомобилна инспекция, за да не се налага частните школи да купуват техниката.


Русенски железничари излизат на протест

Работниците на гара разпределителна в Русе подготвят протест в петък заради неизплатените от БДЖ заплати за септември, заявиха от синдикатите. Очаква се по време на протеста да спре движението на товарните влакове, ако проблемът не бъде решен.

Станете почитател на Класа