Антиправителствени протестиращи блокират центъра на София

В събота в българската столица пред бившата сграда на парламента се проведе мащабна протестна акция (общонационален протестен митинг под лозунга „Ще победим заедно“).

Въпреки студеното време, няколкостотин души се събраха на протеста, който започна в 17.00 (18.00 по московско време). Те поискаха оставката на правителството начело с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Пред бившата сграда на парламента протестиращите положиха погребален венец, обяснявайки, че "правителството на страната е умряло" и не е в състояние да управлява държавата, предава ТАСС .

Десетки полицаи наредиха жива блокада около сградата на парламента, а много служители на МВР бяха в резерв. Движението в централната част на града беше блокирано. Акцията продължи с шествие по улиците на града и приключи пет часа след началото си. Нямаше сериозни инциденти.

Да припомним, че на 17 ноември полицейски служители участваха в протестна акция в България .

Антиправителствените масови протести в България продължават 136-ия ден. В София и други градове на страната ежедневно се провеждат митинги и шествия, в които участват от стотици до няколко хиляди души.

 

Станете почитател на Класа