Иван Гешев: Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще!

Не смятам, че съм направил нещо, за което да ме разследват, коментира обвинител номер 1 в Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория

„Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд.”. Това коментира обвинител номер 1 Иван Гешев от Ямбол, където отиде след разбиването на голяма нарколаборатория, предаде Нова тв.

„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват”, коментира още Гешев.

„Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще”, заяви Гешев.

Според него спецпрокуратурата не е удобна на някои хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.

Попитан за решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват.

„Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. Прокуратурата е спазила законите и продължава да ги спазва”, каза Гешев.


По-рано стана ясно, че в Ямбол е била разбита голяма нарколаборатория при операция на прокуратурата и полицията.

На три етажа в бившата сграда на „Топлофикация – Ямбол” е бил изграден пълен цикъл за отглеждане, обработка и пакетиране на марихуана.

Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработката им, както и над 20 кг готова за пласиране изсушена тревна маса - марихуана.

„Разкрита е една от най-големите нарколаборатории, изключително добре оборудвана, много внушителна. Колегите са положили много работа”, заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Ямбол с директора на Националната полиция Николай Хаджиев.

Задържан за 24 часа е 33-годишен мъж, живял в лабораторията, а друг се издирва. Други няколко лица се разследват, обясни обясни Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

На част от тях могат да бъдат повдигнат обвинения, след като приключат експертизите.

По-рано през деня в три области - Бургас, Сливен и Ямбол, стартираха и операции срещу битовата престъпност.

 

 

Станете почитател на Класа