Главният прокурор разследва имотите на журналист, който разследва неговите имоти

Днес научих от полицай Горанов от ГДМВР, че ВКП разпоредила да вземе от мен сведение по сигнал срещу мен и колегата Асен Йорданов, подаден от ГД „БОЕЦ“.

Георги Георгиев от ГД „БОЕЦ“ беше категоричен, че никой от сдружението не е подавал такъв сигнал, което значи, че сигналът е фалшив.

Сигналът-менте се позовава на друга анонимка, излязла в правителствения ибрик „Труп“ (бел. ред. – вестник „Труд“). В нея се твърди, че аз и Асен сме били закупили имоти на занижени цени.

 

 

В Русия подхвърлят на разследващите журналисти дрога, арестуват ги и ги обвиняват. У нас подхвърлят фалшиви сигнали на прокурватурата и тя се активира срещу журналистите, знаейки отлично за какво става дума.

Прочее, Върховна касационна прокуратура е образувала експресна проверка за имотното ми състояние и това на Асен, на базата на фалшивата анонимка. Тя няма да е дълга и сложна, защото няма много за проверяване.

 

https://www.mediapool.bg/images/287/8689ab3164c66c35120c93263f36b1eb.jpg

 

Вече публикувах нотариалния акт за моята селска къща, купена преди 18 години на цена над пазарната оценка. В анонимката обаче се твърди, че съм я бил купил за 0 (нула) лева според справка в Имотния регистър.

Неотдавна в Имотния регистър имаше „профилактика“ и изчезна информацията за дарение от фирма за Цацаров. Допускам, че по същото време удобно е била заличена информацията за моята отдавнашна имотна придобивка, която е и единствената в живота ми.

За сравнение, списъкът с имотните сделки на Цацарови трудно би се побрал върху кожата на главния прокурор в одрано и разпънато състояние, а това никак не е малка площ.

Моят нотариален акт обаче няма как да изчезне. Няма как да изчезне и нотариалният акт на Цацаров, според който съвсем неотдавна той си е купил вила от 140 кв. м. на половината от пазарната цена.

Това разследване за евтината вила на Цацаров беше публикувано в „Биволъ“ (виж тук), след което БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС. Там, щат не щат, образуваха проверка.

На свой ред Цацаров образува проверка на мен и на Асен. Просто като гъба, нали?

Корпулентна, но гъба.

Атанас Чобанов

Станете почитател на Класа