След призива на Борисов - шефът на полицията в Габрово подаде оставка

След призива на Борисов - шефът на полицията в Габрово подаде оставка
  • Автор:  Новини.бг
  • Дата:  
    12.04.2019
  • Сподели:

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е поискал оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Габрово Борислав Бончев и той я е подал. Това съобщи самият Маринов в интервю за "Хоризонт" от Лион.

Вътрешният министър прекратява командировката си във Франция и заради събитията в Габрово спешно се завръща в страната. Според Маринов директорът на полицията в града носи отговорността за събитията, станали там в последните дни.

В момента проверката продължава и ако се окаже, че има още виновни служители, те също ще понесат отговорността си, обясни вътрешният министър.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово. Това заяви самият той от Дубровник, където е на икономическия и търговски форум "16+1".

"Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва", коментира Борисов.

Станете почитател на Класа