За какво са ни МВР и Гранична полиция, щом не носят отговорност за границата? Да ги закрием!

ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА – НИЧИЯ

 

 

МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания и пропадане на оградата по границата с Турция.

Това заявява вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос.

 

Според министъра постановлението на Министерски съвет възлага проектирането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение (ВВС) и прилежащ път към него на българо-турската граница на областните управители на Област Хасково, Област Ямбол и Област Бургас, чиито територии граничат с Република Турция. Те са били бенефициент на средствата и следователно отговорността за оградата е тяхна.

 

Господи!


Тогава за какво са ни МВР и Гранична полиция, щом не носят отговорност за границата. Да ги закрием!

 

Освен това в бюджетите на областните управи не са предвидени средства за поддръжка на оградата. Така тя е изоставена на произвола на съдбата.

 

Честна дума, омръзна ми вече да вадя далавери, кражби и скандали около тази ограда – още от времето на премиерстването на Станишев, когато започнаха да я правят и да се обогатяват чрез нея.

 

Давам някои снимки (3 бр.) от състоянието на това “защитно съоръжение”.


За сравнение пускам една от онези, които съм помествал вече за разни огради на разни държави. Тази е от строителството на турската ограда по границата им със Сирия (2.5 пъти по-евтина от нашата). То приключи в рекордно къси срокове, (822 км). Сега строят ограда и по границата с Иран.

 

Станете почитател на Класа