С 6 ст. ще се вдигне цената на водата от ”Софийска вода”, а не с 20 ст.

С 6 ст. ще се вдигне цената на водата от ”Софийска вода”, а не с 20 ст.
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    19.05.2016
  • Сподели:

„Софийска вода" поиска увеличение на водата с 20 ст., ние обаче не приехме това. Допуснахме повишаването да бъде с 6 ст. Нашата политика е консервативна и няма да допуснем драстично увеличение. Това заяви по БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов.

 

Той обеща поскъпването на тока да не бъде осезаемо: „В момента с критичен поглед разглеждаме цените на енергийните дружества. Мариците са голям проблем, регулаторът отчита енергията им в добавката задължение на обществото, с която се плащат преференциалните цени на доставчиците. Най-голяма е честта на възобновяемите енергии, но и на Мариците също е голяма".

 

Иванов коментира и цените на природния газ у нас: „Считам, че получаваме природен газ на едни от най-ниските цени в Европа. От „Газпром" получаваме на приемливи цени гориво. Но най-добре е да не сме зависими от никого. 6-7 години са необходими, за да знаем дали можем да разчитаме на наш газ от Черно море. Имало е проучване още по време на БКП, които са били замразени, защото е било решено да станем зависими от Русия".

Станете почитател на Класа