8 години и половина затвор за пазарджишкия имам Ахмед Муса

8 години и половина затвор за пазарджишкия имам Ахмед Муса
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    11.12.2019
  • Сподели:

Ромският религиозен лидер от Пазарджик Ахмед Муса получи присъда от 8 години и половина лишаване от свобода. Това постанови Пазарджишкия окръжен съд, съобщи БНР. Ефективната присъда е за разпространяване идеите на радикалната организация "Ислямска държава" и проповядване на религиозна омраза, верска нетърпимост и призиви към война.

Освен основната присъда от 7,5 години затвор съдът му добави още една година затвор, тъй като Ахмед Муса се разглежда като обществено опасен.

 

Ахмед Муса

 

Ахмед Муса Ахмед бе признат за виновен в разпространяване на идеите на "Ислямска държава", подпомагана на бойци на терористичната групировка и призоваване за война в джамията "Абу Бекир" в Пазарджик.

Ахмед е признат за виновен и за това, че между 2013 и 2014 г. е проповядвал още религиозна омраза, верска нетърпимост, както и неподчинение на светските закони.

Останалите 13 негови поддръжници също бяха осъдени, като те ще излежават между 1 година и 3 години и 6 месеца затвор. Условна присъда от 2 години и 6 месеца получава само Александрина Ангелова, която е и единствената жена сред осъдените. Присъдите подлежат на обжалване.

Досега Ахмед Муса  има общо три присъди за разпространяване на радикален ислям. В момента той е в затвора и изтърпява общо 4 години лишаване от свобода.

Станете почитател на Класа