Днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева

 

Открити са уличаващи доказателства за връзки на фамилиите Арабаджиеви и Баневи с Цветан Василев, обясни заместник- главният прокурор. По думите му техният общ интерес е да бъде дискредитирана прокуратурата

Прокуратурата ще даде подробности около задържането на кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев в момент, в който това няма да повлияе на разследването. Това каза в специално интервю за БНТ заместник- главният прокурор Иван Гешев. Той обясни решението си, сравнявайки ареста на пловдивския кмет с този на кметицата на Младост Десислава Иванчева. По думите му прекалената публичност на информацията, която беше дадена по случая Иванчава е затруднила работата разследващите.

 

https://cdn2.trafficnews.bg/2019/05/27/ekstradirat-marinela-arabadzhieva-30-mai-849.jpg

 

Зам.-главният прокурор заяви, че днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, която вчера пристигна в България, след като беше екстрадирана от Испания по искане на прокуратурата. Иван Гешев коментира и акцията на прокуратурата в Монтана, делото срещу кмета на Божурище и делото за източването на КТБ.

Кметът на район „Северен“ в Пловдив е задържан, потвърди зам.-главният прокурор Иван Гешев. По думите му, откритостта на прокуратурата по делото срещу кмета на район „Младост“ в София е показала на мнозина нарушители как да действат по-скрито. Иван Гешев добави, че има сходства между двата случая.
Във всеки един общински град има криминални авторитети, които са свързани по някакъв начин с местната власт, включително и магистратската, заяви Иван Гешев. По думите му, разкритията на подобни случаи се увеличават.
За спецакцията на прокуратурата в Монтана, където бяха задържани 15 души, Иван Гешев заяви, че се проверява и връзка с „емблематичен“ по думите му случай за измама на голяма търговска верига в града. Той допълни, че групата на Мартин Антов се е занимавала и с наркоразпространение и изнудване.
Очаква се съдът да гледа мярката за неотклонение на кмета на Божурище, като прокуратурата ще поиска мярка „задържане под стража“, за да се избегне въздействието върху свидетели по случая, заяви Гешев. По думите му, експертизата по случая е най-вероятно готова, като изрази надеждата, че са събрани достатъчен брой доказателства по случая.
Днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, заяви зам.-главният прокурор. В иззетите телефони са открити уличаващи доказателства за връзки на фамилиите Арабаджиеви и Баневи с Цветан Василев, обясни Гешев. Той изтъкна, че не може да твърди, че бизнесменът Иво Прокопиев има връзки с подсъдимия по делото за КТБ Цветан Василев.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Имат някакъв контакт да си координират действията. Техният общ интерес е да бъде дискредитирана прокуратурата. Начинът е пари - плащане на определени хора за дискредитиране на прокуратурата и действията на разследващите.
Хора, свързани с гражданското сдружение „Боец“ има контакти с подсъдимия по делото за КТБ Цветан Василев, заяви зам.-главният прокурор. Той допълни, че не

Целта на делото за КТБ е да се установи как е била източена банката, но въпросът за лицата, получавали пари от нея, е вторичен спрямо делото, напомни Гешев. Това е предмет на допълнителни досъдебни производства. Засега основният свидетел по делото Бисер Лазов изгражда механизма и структурата на източването на банката, обясни зам.-главният прокуор.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Предполагам, че към края на изложението му той ще обяви лица, които са получавали пари по схемата, която е описал.
Свидетелят е разказал за огромен обем от интереси и хора, заради което заслужава уважение, допълни Гешев.
Източник БНТ

 

 

 

Станете почитател на Класа