Пенгезов: Ще се защитавам като Георги Димитров - без адвокат

Пенгезов: Ще се защитавам като Георги Димитров - без адвокат
  • Автор:  classa.bg
  • Дата:  
    28.04.2014
  • Сподели:

За мен 4 обвинения. Това каза председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов на излизане от сградата на ДАНС, където час преди това бе повдигнато обвинение и на полк. Петър Петков, председател на Военно-апелативния съд.

В три от обвиненията Пенгезов съобщи, че е посочен като помагач на полк. Петър Петков "и на разни други", а четвъртото е за военно длъжностно престъпление. "Всъщност става дума за едно и също, само че са 4 текста", коментира председателят на САС. Той поясни, че и на него не е определена мярка за неотклонение.

На влизане в ДАНС Пенгезов каза, че очаква обвинението да бъде за длъжностно присвояване и че не знае в какъв размер. "Само че се учудих, че сме много голяма група, трябваше за организирана престъпна група да ни повдигнат обвинение", подхвърли той с ирония и добави "около 10 души сме навързани".

Пенгезов не дойде с адвокат. На въпроса дали сам ще се защитава, отговори: "за какво ми е адвокат. Като Георги Димитров, нали ви казах. Ще им направя едно възражение за подсъдността, защото делото не е подсъдно на военните, а е подсъдно на градска прокуратура. Аз съм лице с имунитет, магистрат, във връзка със служба да съм извършил престъплението, какво общо имам с военните. Ако бях извършил отклонение от военна служба, разбирам. Но това, че съм бил генерал няма никакво значение".

Станете почитател на Класа