Делото срещу Тони Мамата отива в Специализирания съд

Делото срещу Антон Савов, известен още като Тони Мамата е изпатено в Специализираната прокуратура и ще се гледа от Специализирания съд, съобщиха от Софийски градски съд. Досега делото се гледаше от съдия Мирослава Тодорова, която бе уволнена от ВСС.  Сайтът „Правен свят“ съобщи, че делото е било пред финал, след като в последната година бяха разпитани множество свидетели, експерти и бяха събрани 2858 страници доказателства срещу групата за наркоразпространение.
След уволнението си на 12 юли съдия Тодорова обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) предварителното изпълнение на решението на ВСС. Мотивът бе именно да не започват отначало делата й преди окончателното решение на ВАС за нейното уволнение. Съдът обаче отказа да спре изпълнението на наложеното наказание.
Тъй като делото, в което подсъдим е Тони Мамата е за организирана престъпна група за наркоразпространение, то попада в подсъдността на Специализирания наказателен съд и затова е пратено на спецпрокуратурата, която тепърва трябва да го вкара в съда, поясняват от „Правен свят“.

Станете почитател на Класа