Стратегическият съветник на Радев каза къде е бил заровен провалът на ПП

Стратегическият съветник на Радев каза къде е бил заровен провалът на ПП
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2022
  • Сподели:

"Румен Радев е винаги на крачка пред събитията, затова е готов и със служебен кабинет, ако се наложи", това коментира пред Euronews Bulgaria проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет на държавния глава.

 

Той обаче отказа да коментира евентуалния състав на новия служебен кабинет.

По думите му, е логично да допуснем, че президентът ще даде време на парламента да приеме актуализацията на бюджета и да забави връчването на първия проучвателен мандат.

Ако изхождаме от декларациите на партиите, то по-голямата част заявяват, че няма да подкрепят ново правителство в този парламент.

"Важно е какво ще предложат "Продължаваме промяната" (ПП) като програма и платформа. Не смятам, че въпросът е предрешен, но е по-логично да отидем на избори", коментира проф. Маринов.

Той допълни, че е разочарован от "Продължаваме промяната" като техен избирател. Надявал се е, че те ще се научат и ще се справят.

"Подведохме се по лекия начин, по който беше прието коалиционното споразумение, но там беше заложена една от сериозните мини – важните, спорни въпроси бяха заобиколени. Това отложи проблемите, но те излязоха на дневен ред", коментира професорът.

 

Станете почитател на Класа