Борисов: Моля колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност и да си прави правителството!

Борисов: Моля колегата политик Слави Трифонов да поеме отговорност и да си прави правителството!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.04.2021
  • Сподели:

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, заяви премиерът

"Гледам изказванията на нашите опоненти. Всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте".

 


Това заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

"За съжаление колегите от "Патриотичния фронт" се разединиха, иначе със сигурност щяха да са в парламента.

"С чест и гордост можем да каже, че сме изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. С нашия опит, експертиза и убедителна победа с 10% пред втория, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност от останалите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори", подчерта той.

"С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това - освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла", добави премиерът.

"Имат прекрасна възможност тези, които са антигерб, сега да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това ще се върне в обратен знак на изборите. 

"Като политически субекти, дадохме възможност най-добър резултат - пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%. 

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. 
Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам", категоричен бе министър-председателят.

 

 

 

Станете почитател на Класа