Доган към старите лъвове в ДПС: Не се бъзикайте с Карадайъ

Доган към старите лъвове в ДПС: Не се бъзикайте с Карадайъ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.01.2021
  • Сподели:

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разперил криле над настоящия лидер Мустафа Карадайъ като истински сокол. Малко преди партийната конференция на 12 декември Доган е привикал на разговор всеки един от старите лъвове в ДПС поотделно и ги е предупредил да не взимат на подбив председателя на движението.
 
Мустафа Карадайъ не е сред най-опитните в партията и старите кадри в ДПС често го иронизирали – че не говори правилно, че прави неволни грешки, с които буди смях и т.н. Всичко това обаче смущавало партийния лидер и той споделил притесненията си с Доган. Това принудило Сокола да вземе нещата в свои ръце.
 
За да опази имиджа на верния си съпартиец, Ахмед Доган привикал на разговор по-влиятелните членове на ДПС - сред които Емел Етем, Йордан Цонев, Юнал Лютфи, Рамадан Аталай и др – и ги насмел. Също насаме, за да не ги обърне срещу себе си.

 

 

„Карадайъ може и да е неопитен, ама се учи бързо”, аргументирал се Доган и ги помолил повече да не се шегуват с председателя.

Въпреки някои спекулации, че Ахмед Доган се е дистанцирал от партията и си гледа главно здравето и бизнеса, той продължава да бъде основният фактор в ДПС. По информация на Lupa.bg именно Доган взел окончателното решение кои да са заместниците на Мустафа Карадайъ в партията и кой да влезе в Централното оперативно бюро на ДПС.

След последната конференция на движението зам.-председатели на ДПС станаха Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Халил Летифов и Хасан Азис.

Станете почитател на Класа