Двама се борят за мястото на областен лидер на БСП - Пловдив

Двама се борят за мястото на областен лидер на БСП - Пловдив
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.01.2021
  • Сподели:

Областният съвет на БСП в Пловдив днес избира своя нов председател. Заради COVID мерките, заседанието на социалистите се проведе онлайн и в него участваха както делегати от 17 общини в региона и 6-те районни организации на БСП в Пловдив, така и членове на Националния съвет на партията.

 

Да избора на нов областен лидер на БСП се стигна, след като още миналата година след два мандата на поста, колкото всъщност позволява уставът на партията, бизнесменът Георги Гергов пое градското ръководство и оваканти поста на областен лидер.

 

На неговото място през ноември беше избран 39-годишният Атанас Петков, определян от мнозина именно като човек на Георги Гергов. Самият Петков след избора си коментира, че всъщност е човек на БСП, но броени дни по-късно контролната комисия на партията касира избора му. Мотивът - серия нарушения при провеждането на съвета, сред които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум.

 

Така се стигна до днешното заседание, което се проведе онлайн и на което беше решено, че изборът ще е таен. Той ще се проведе в центрамата на БСП в Пловдив.

 

Депутатът Манол Генов заяви, че не вижда основания пак да се касират изборите.

"Учредителното събрание започна в нормален другарски тон. 76 човека се регистрираха в платформата. Имат право да гласуват 79. Вотът по принцип е таен в БСП, така че нямаше предложения за явно гласуване. И двамата кандидати са стойностни - Атанас Петков отново участва в това съревнование, а другият кандидат е д-р Емил Караиванов, бивш кмет на Асеновград", каза още Генов.

 

И допълни, че делегатите са 70 човека и има около три минути за гласуване. То ще продължи до 16.00 ч. Очаква се в 17.00 ч. да има резултат.

Станете почитател на Класа