След Гергов от БСП излитал и Дъбов

След Гергов от БСП излитал и Дъбов
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    09.01.2021
  • Сподели:

Вместо на всяка цена да стабилизира БСП преди предстоящите изключително важни парламентарни избори, Корнелия Нинова е напът да разклати столетницата до 9 степен по скалата на Рихтер. Lupa.bg научи, че след Георги Гергов червеното ръководство се кани да изключи от партията и Димитър Дъбов.

 

Това е видно даже и от медийните публикации на близки до соцлидерката хора. Прави впечатление, че от обкръжението на Нинова са зачестили атаките срещу Дъбов – който е един от най-ярките защитници на вече изключения от БСП Георги Гергов.

 

Пример за това е публикация на Светлана Шаренкова, в която тя директно казва: За процесите в БСП, или защо след „Г” следва „Д”.

 

Според нея в очите на хиляди социалисти той бил символ на апаратщината и задкулисието, на репресията към несъгласните и разцеплението в партията.

 

„Като ярък адвокат на Гергов и непримирим критик на Нинова блесна бившият втори в БСП и депутат пет мандата Димитър Дъбов. Той сравни Гергов с…”несправедливо осъдения и убит Трайчо Костов”, обяви, че в БСП царяло мракобесие, което водело до разцепление...

 

В течение на дълги години Дъбов бе основният проводник и крепител на модела „Станишев”, довел БСП до 10 последователни изборни загуби от ГЕРБ, до изключването (по най-безцеремонен начин) на бившия лидер на партията и два пъти президент на републиката Георги Първанов и на десетки знакови социалисти – парламентаристи, интелектуалци, кметове”, аргументира се Шаренкова в статия в „Епицентър”.

 

От „Позитано” 20 обаче обърнаха внимание, че тези реплики всъщност са по поръчение на лидера Нинова.

 

„Когато Корнелия иска да каже нещо, най-често го казва чрез Шаренкова”, подчертаха социалисти.

 

Интересното е, че в случай с Димитър Дъбов към днешна дата червеното ръководство няма повод да го изключи от партията. Освен ако членовете на столетницата не решат да се хванат за „жлъчта и нихилизма на говорители като Дъбов, които рушат доверието в БСП и обслужват само ГЕРБ и статуквото” – както твърди Шаренкова.

Станете почитател на Класа