Републиканците на Цветанов са доволни от американската подкрепа за инициативата “Три морета”

Според тях американската подкрепа е важен инструмент за засилване на автономията в областта на енергетиката, инфраструктурата и дигиталните комуникации чрез осигуряване на подкрепа за колективно финансиране на нови инфраструктурни проекти

Политическа партия „Републиканци за България“ приветства приетата на 18 ноември 2020 г. от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Резолюция, изразяваща подкрепа за Инициативата „Три морета“.

Резолюцията е внесена от четиридесет и трима конгресмени от Демократическата и Републиканската партии на САЩ.

От Републиканци за България изразяват пълно съгласие с изложените в Резолюцията факти и обстоятелства.

Ние от Републиканци за България приветстваме обещаната от Съединените щати подкрепа и готовност да бъдат надежден партньор в Инициативата. Именно в такъв аспект разглеждаме и поетия през февруари 2020 г. ангажимент от държавния секретар Майк Помпео за финансиране от САЩ на Инвестиционния фонд на Инициативата в размер до 1 млрд. долара с цел насърчаване на енергийната сигурност и икономическия растеж на страните-членки, се казва в позиция на партията.

Според републиканците на Цветан Цветанов американската подкрепа е важен инструмент за засилване на автономията в областта на енергетиката, инфраструктурата и дигиталните комуникации чрез осигуряване на подкрепа за колективно финансиране на нови инфраструктурни проекти за свързване между регионите на Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Партията смята Инициативата „Три морета“ като незаобиколим фактор за постигане на енергийната устойчивост и инфраструктурната свързаност в Централна и Източна Европа.

Ние сме за силно и отговорно сътрудничество в Инициативата „Три морета“, защото знаем, че това е пътят към изграждане на обединена, сигурна, просперираща и свободна Европа, заявяват от „Републиканци за България“.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа