Веска Ненчева: БСП има план за алтернативно справедливо разпределяне на държавните средства през бюджета

Четири години парламентарната група на БСП целенасочено, с поглед в бъдещето и за бъдещето, винаги предлага алтернативен бюджет или алтернативно справедливо разпределяне на държавните средства. Според народният представител Веска Ненчева това, което наблюдаваме като политика и поведение на управлението, е хаотично. „То е свързано с раздаване на пари "на парче", със запушване на дупки, за да се успокоят хората, особено в ситуацията на корона вирус. "
В ефира на Евроком тя заяви, че БСП прави трайна политика в дългосрочен план, свързана със системата на здравеопазването, на образованието и с всичко това, което може да бъде полезно за изправянето на народа, на икономиката, и на всички системи, които трябва да бъдат стабилизирани.
„Когато едно държавно управление демонстрира неовладяване на ситуация, то прераства в страх и паника, която се предава на хората. Точно това не може да овладее правителството, защото няма задълбочен анализ върху цялата ситуация", заяви депутатът от левицата. По думите й има готов план за действие при пандемии от 2006 г., актуализиран през 2017г., но ГЕРБ не го прилагат по две причини: „Или нямат потенциала да го направят, което е ужасно, или нямат желанието да го направят, което е още по-ужасно."

Станете почитател на Класа