Каракачанов призова: Стига толкова политически войни!

Генерал Цанко Стойков е професионалист и той изнесъл тежестта за преговорите за Ф-16. Властта му се доверила в тези преговори, подчерта вицепремиерът.

Нагледал съм се на политически войни. Стига толкова! Това призова пред bTV военният министър Красимир Каракачанов за изявлението на държавния глава, който сне доверието си към властта.

Институциите трябва да намерят режима на диалог, отсече той. Докато институциите се карат, се губят земеделието, здравето, образованието, демографията на нацията, по мнението му. Каракачанов не е съгласен с апокалиптичните констатации на Румен Радев.

В Министерския съвет министрите не са обсъждали как да разпадат държавността. Престрелките от страна на държавния глава не били хубаво нещо.

Генерал Цанко Стойков според него е професионалист и той изнесъл тежестта за преговорите за Ф-16. Властта му се доверила в тези преговори.

Водата в Перник е източена, смята Каракачанов. Нено Димов няма вина, че перничани нямат вода, категоричен бе той. Министърът вярва, че прокуратурата ще си свърши работата.

Той благодари на Радев за подкрепата въпреки сваленото доверие

Припомняме, във вторник държавният глава Румен Радев в обръщение към народа обяви, че сваля доверието си от правителството Борисов - 3. Премиерът отговори моментално, че заявката е пряка намеса в изпълнителната власт.

На следващия ден от ГЕРБ разтълкуваха свалянето на доверие като отговор на президента на питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за обхвата на имунитета на държавния глава и пускането в публичното пространство на записите от телефонен разговор между Румен Радев и генерал Стойков, началника на ВВС. Затова и Борисов забрани изрично на министрите си да коментират казуса със СРС-та.

Първоначалните заявки за импийчмънт на президента бяха опровергани днес официално след Изпълнителна комисия на ГЕРБ, ден след като президентът Румен Радев заяви, че един импийчмънт би напълнил не язовирите и хладилниците на хората, а по-скоро площадите.

 

 

 

Станете почитател на Класа