Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент. Това нещо е недопустимо

Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент. Това нещо е недопустимо
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.02.2020
  • Сподели:

Тази седмица от прокуратурата официално заявиха, че прекратяват всякакви контакти с президентството. "Моето мнение е, че тази комуникация трябва да върви по всякакви институционални канали. Тя трябва да върви не само между президентството и прокуратурата, и между президентството, правителството, Народното събрание, защото в крайна сметка всички работим в интерес на българското общество, на неговото развитие", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев.Методиев смята, че обществото ни е в тежка ситуация в следствие на резултатите от управлението. Проблеми за решаване в държавата има и му се струва, че трябва да се работи в тази посока.

Калоян Методиев: Президентството винаги е било отворено за комуникация, за диалог, но без да прави компромис с истината и с посочване на реалните проблеми.

Случилото се през седмицата той определи като атака от гледна точка на президентската институция, още с питането да Конституционния съд, а след това и с оповестяването на СРС-тата.

Калоян Методиев: Не бих казал, че това нанесе имиджови щети на президента. Напротив, президентът в очите на обществото влезе в ролята на жертва, на човек, който е атакуван заради принципни позиции, а не заради нещо съществено и форсмажорно.

Той беше категоричен, че няма данни за импийчмънт. Става въпрос за административно-трудов казус назад в миналото, смята Методиев.

Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент, а още по-малко да се размята в публичното пространство. Фактите са безусловни, подслушван е държавният глава, съхранявано е това СРС, вкарва се в публичен оборот. Това нещо е недопустимо. Нито една държава не трябва да си го позволява когато има претенции за държавност, за законност, за спазване на институционална култура, която да гарантира доверие на гражданите в държавата. Ние разбиваме и последното остатъчно доверие, което има това общество, в институциите. А свършили доверието на едно общество към държавата, това означава само едно нещо - криза, революция, улица.

Станете почитател на Класа