БСП внесе четвъртият вот на недоверие срещу правителството

Лидерът на БСП и част от парламентарната група на левицата внесоха в деловодството на Народното събрание четвъртият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“.

Темата е: „Провал в политиката на околната среда и водите“

Сред мотивите на вносителите са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.

„Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи в момента са в режим на водата и има опасност това число да расте, дишаме най-мръсния въздух, а България е превърната в сметище, посочи Нинова.

Тя призна, че правителството е взело мерки за овладяване на кризите, но по думите ѝ те са временни и представляват „гасене на пожари за намаляване на общественото напрежение“.

 

 

 

Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание гласи, че след внасянето му, разискванията по вота трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението. Гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

За да мине вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета „Борисов“ 3. Предишните бяха на тема: провал в борбата с корупцията, здравеопазване и сигурност. И трите бяха неуспешни.

Станете почитател на Класа