БСП заговори за нов размер на партийната субсидия

Политическият съвет на коалиция "БСП за България" проведе заседание, на което бяха обсъдени участието на коалиционните партньори на БСП в местните избори и резултатите от вота. Това съобщиха от партията. Лидерът на БСП Корнелия Нинова води срещата.

 

Стана ясно, че ПК "Екогласност", ПК "Тракия", КПБ и "Нова Зора" са дали висока оценка за сътрудничеството с БСП за България. На срещата са отбелязани като добро развитие  увеличаването на подкрепата със 150 000 гласа, както увеличаването на броя кметове и общински съветници и победата в четири областни центрове.

В края на разговорите всички формации се обединиха около четири точки. Сред тях са подкрепа за водената от ръководството на БСП и ръководството й политика. Политическият съвет
предлага на парламентарната група на "БСП за България" да започне консултации за подобряване на изборното законодателство, с цел премахване възможността за манипулиране на изборните резултати и подмяна на вота.

Предлага се депутатите на социалистите да инициират диалог за размера на партийната субсидия, който да позволява нормалното функциониране на партиите и да прекъсне зависимостите от бизнес интереси. А като четвърта точка присъстващите на срещата записаха, че поради възникнали разногласия в някои общини при подреждане на листите, въпросите за коалиционната политика да се централизират в НС на БСП и политическия съвет на коалицията.

Станете почитател на Класа