БСП-София подкрепи Мая Манолова за кмет

БСП-София подкрепи Мая Манолова за кмет
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    12.09.2019
  • Сподели:

БСП-София подкрепи кандидатурата на бившия омбудсман Мая Манолова за кмет на София.

Това предава агенция "Фокус" като допълва, че от 144 делегати на заседанието на столичните социалисти, което се проведе в сряда, 142 са гласували "за" подкрепа за Манолова.

Водачът на БСП-София - Калоян Паргов - ще оглави листата на социалистите за общински съветници в столицата, стана ясно след заседанието.

Лидерът на опозицията Корнелия Нинова също изрази готовност да подкрепи Манолова, но с известни условия. По време на градския пленум тя постави въпроси към бившия омбудсман.

Тя се интересува до каква степен Манолова ще припознае платформата на БСП, но допълни, че победата по всички прогнози е възможна.

Нинова определи Манолова като човек, който се ползва с голямо доверие в левицата и е уважаван от БСП, но може да събере и подкрепа извън социалистите.

Според лидера на БСП ако изберат Мая Манолова, личността й ще се окаже много важен фактор. Паргов от своя страна видя в Манолова шанс да се нанесе решаващ удар на ГЕРБ в София.

Той отбеляза, че 30 години левицата губи в столицата и трябва да си направи изводи от досегашния си опит, както и да покаже, че си е научила урока.

Тепърва ще бъде организирана среща между Манолова и ръководството на БСП, на която да бъдат обсъдени допирните точки и политики, зад които могат да се обединят.

Прочетена 293 пъти

Станете почитател на Класа