Кирил Добрев кара протестъри с автобуси от цяла България да бранят Нинова от Конгреса на БСП

Кирил Добрев кара протестъри с автобуси от цяла България да бранят Нинова от Конгреса на БСП
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    14.06.2019
  • Сподели:

Десетки автобуси с уж червени избиратели и симпатизанти събира из цялата страна дясната ръка на Корнелия Нинова в БСП - Кирил Добрев. Целта е да организират своеобразен протест в неделя пред НДК на старта на конгреса на левицата, след който лидерката в оставка и формално по документи ще бъде освободена от поста. Опитвайки да сгазят законите на партията обаче, Нинова и Добрев ще настояват членовете на конгреса да гласуват дали тя да не оттегли оставката си. 

За това информират източници от "Позитано" 20.

Добрев е впрегнал всички структури в страната да осигурят по 50 човека, които да бъдат включени в протеста, за да се създаде илюзията за някаква сериозна подкрепа за Нинова, каквато тя няма не само сред конгреса, но и в структурите. По места обаче ръководствата се страхуват от реваншизъм и затова някои са склонни да съдействат.

 

https://static.webvariant.com/imagebank/cache/190613174708-660x371.jpg

 

Пътят и всички разходи се поемали от столетницата, което означава, че Корнелия Нинова използва парите на БСП срещу самата партия и пръска и последните останали средства в касата й. По признания на Румен Овчаров там има вече не повече от 300-400 хил. лв. от взетите в последните две години само от държавна субсидия 25 млн. лв. Членският внос също е незнайно къде потънал. Сега обаче и тези останали пари се пръскат с лека ръка от Нинова и Добрев в отчаян опит да се спасят, макар партията вече да им показа на няколко пленума, че нямат никаква подкрепа и трябва да си ходят.

Активно са включени в плана и платените тролове, които работят в полза на синята приватизаторка из социалните мрежи. Там те канят за участие във въпросния протест срещу оставката на Нинова интернет потребители, но опитите им до момента имат жалък резултат - едва сто човека са заявили присъствие онлайн.

Причината структурите и симпатизантите да не се връзват е, че на всички е пределно ясно, че от понеделник Корнелия Нинова ще бъде никоя в БСП. По устав няма абсолютно никаква възможност тя да оттегли оставката си, след като вече веднъж е подадена. Дори да се опита да сгази правилника, номерът й да запази поста си няма да мине, защото дори при една молба за обжалване в съда, партията ще бъде блокирана и няма да има възможност да участва в местните избори.

Станете почитател на Класа