Тодор Байчев: Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм

„Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм. Не смятам, че политиката трябва да се сведе до магазин „Всичко за 1 лв". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Тодор Байчев в студиото на БСТВ. Той е на мнение, че демокрацията струва скъпо и развитите демокрации отделят доста средства за развитие на политическата система във всяка една страна. „Дава ни се пример с Германия, където един глас струва 1 евро, но да не забравяме, че тази страна има около 80 млн. избиратели", допълни той.

 

Тодор Байчев: Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм

 

Депутатът припомни и периода 1995-2000 година в България, когато е имало двуполюсен модел. „Сега ще стане същото - на големите партии ще им бъде трудно да функционират, а малките ще изчезнат. И не само това - села, малки градчета и общини, ще бъдат дадени на местните феодали, престъпни босове, олигарси", предупреди Байчев. Според него политическият живот ще се занули в тези населени места и всички ще зависят от местния феодал, който ще командва и ще решава политическия, икономическия живот и финансовата страна. Народният представител е категоричен, че въпросът за субсидиите трябва да бъде подложен на публичен дебат и да бъде предложен разумен минимум, при който политическите партии да функционират нормално.
Тодор Байчев е на мнение, че не е сега моментът Корнелия Нинова да подава оставка. „Нинова трябва да преглътне горчивата чаша от загубата и да продължи да ръководи партията", каза той. Според него БСП трябва да се съсредоточи върху предстоящите местни избори и да работи за тях. „Нищо фатално не се е случило със загубата на изборите. Ние увеличихме гласовете за партията, както и евродепутатите ни", подчерта той.

 

Станете почитател на Класа