Данчев: Страхът на ГЕРБ е ДПС да не напусне парламента

"Въпросът с данъчната амнистия, която получава Главно мюфтийство, не е просто политически и не само религиозен, а морален и социален". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев пред БСТВ. Той коментира, че ако тези дългове са натрупани в резултат на социална дейност, е съгласен те да бъдат опростени, но не и след като са трупани от неплатени към държавата суми.

 

https://i2.offnews.bg/events/2019/03/08/698950/phpwqwtb6_800x*.jpg

 

"Тук, обаче, виждаме сделката между ГЕРБ и ДПС и вече знаем, каква е стойността на първата вноска за продължаването на живота на това Народно събрание - 8,2 млн. лв.", заяви Данчев. Народният представител уточни, че това са средства, дадени от всички нас - българските граждани. "Ние сме хората, които плащаме цената за продължаването на живота на този парламент", каза още той. Димитър Данчев коментира още, че е много вероятно да има и други вноски, които няма да са по-малки от тази. "Страхът на ГЕРБ е изключително голям, защото ако и ДПС напусне парламента, в него не би останала и онази формална опозиция, която да оправдава живота му. А и Цветан Цветанов едва ли не призна, че кворумът в парламента зависи от ДПС", каза още депутатът от левицата. Данчев коментира и твърденията, че това опрощаване на данъци ще подпомогне запазването на мира в страната. "То поставя нови разделителни линии в обществото, а премиерът е този, който със своите действия застрашава националната сигурност на страната. Типично за него, той нескопосано се опита да прикрие нещата, събирайки на една обща снимка патриарха и главния мюфтия, но не се получи", категоричен бе Данчев.

 

Управляващите раздават националното богатство, като за последно

 

"Управляващите раздават националното богатство, като за последно. Само преди няколко дни през парламента бе прокарана нова промяна в закона за концесиите. Тази промяна цели да ускори процедурата по отдаване на Летище "София" на концесия, а с нея се прави абсолютно невъзможно спирането на процедурата", каза още Димитър Данчев. Той уточни, че в законопроекта е вкаран специален текст, който казва, че всяка концесия, която касае трансгранични услуги, може да бъде прекратена само с решение на международен арбитраж. "Това се прави умишлено от управляващите, защото БСП ясно заяви, че ако получи доверието на хората, веднага ще прекрати концесията. По този начин ще подхождаме и към плажовете и друга важна инфраструктура", заяви народният представител.

 

0a

 

Димитър Данчев коментира и предстоящата смяна на касовите апарати и заяви, че условията, заложени в наредбата, са изключително неясни. "Това създава голям риск за малкия и средния бизнес. С тази ненужна и свръхтежка регулация мнозинството тласка малките и средни предприятия към сивия сектор", категоричен бе той. Народният представител заяви, че това не е просто поредната смяна на касовите апарати, която се прави в последните четири години, а поредният опит за рекет.

Станете почитател на Класа