Сергей, Истанбулската конвенция или БСП?!

Сергей, Истанбулската конвенция или БСП?!
  • Автор:  Албена Шавел Поглед Инфо
  • Дата:  
    10.03.2019
  • Сподели:

Всъщност няма такъв казус в БСП. Нито политически, още по-малко идеологически. Но, има интрига, която е създадена лично от Корнелия Нинова; вътрешнопартийна, гнусна, лицемерна и подла.

Класически случай на вътрешнопартийна диверсия. Интрига, която е пуснала пипалата си на разединение чак до основните партийни организации. Социалисти са настроени срещу други социалисти не заради някаква кауза, а „за“ или „против“ Сергей.

 

http://www.bnews.bg/uploads/images/6/970-166419-1_wide.jpg

 

Всъщност, човекът, който номинира Сергей Станишев, е лично Корнелия Нинова. Номинира го и след това се отказа от него, като въвлече в тази интрига не само НС на БСП, но и цялата партия.

Лично Корнелия Нинова.

Номинира го още преди повече от година, издигайки неговата кандидатура за пореден мандат за председател на ПЕС на третото заседание на 49 конгрес на БСП. Корнелия Нинова лично, убедително и пламенно предложи на делегатите на конгреса да гласуват за неговата номинация. И всички делегати го направиха- единодушно.

Значи(!), за президент на 36 партии на социалисти и социалдемократи в Европа, Сергей – става; но(!) за представител на БСП в ЕП – не (!), защото подкрепя Истанбулската конвенция. Все едно никой от нас не знаеше, включително Нинова, че и преди година Станишев беше апологет и лобист за приемането на тази конвенция?!

Знаеше! Всички знаехме. Но това не попречи на председателката на БСП да му издигне кандидатурата и да търси безусловна подкрепа от върховния орган на БСП – конгреса.

И в най-кошмарните си сънища не съм виждала, не съм предполагала, дори за части от йотата, че именно председателят на БСП ще измисли и сътвори подобна интрига, която ще гарантира поредното разделение в партията. Сигурно и брутално (днес го видях лично на конференцията на БСП в р-н „Одесос“ Варна). И то най-отвътре, най-дълбоко в душата и съвестта, отговорността и дисциплината на редовия член на БСП. Не просто партията, а ядрото и е разделено за пореден път. Безвъзвратно. Два месеца преди изборите. По волята на Нинова и още двама трима покрай нея.

Абсолютно самозабравили се, самодоволни и самодостатъчни.

Разделението е факт. И то е яростно. Непримиримо. И Станишев има своя принос за отношението към него.

И въпреки това К.Нинова го предложи без да и мигне окото за президент на ПЕС, за пореден мандат. Най-отговорно. Днес също толкова отговорно се отмята от него, като този път, на карта е заложен самият международен авторитет на 130-годишната БСП.

Седят, гледат и ни се чудят на пишман-политиката в цяла Европа, която ни отдалечава с гигантски крачки както от ПЕС, така и от социалистическия интернационал.

Сагата „Станишев“ е поредната. Нека да припомним, че първи бяха 9-тимата „врагове с партийни билети“, официално посочени с пръст от председателката отново на конгрес, после 50-те и тяхното отворено писмо в защита на устава на партията. Та, тая сага не е изключение, а рецидив, грозен план за разединение и разграждане на самата тъкан, базисната идея и принципи на социалистическата партията.

Политиката е заменена от интриги, заклинания, антигерб празнословие, лов на вещици и вампирски рейдове срещу „старите“ в собствените си редици, тотална деградация на социалистическата идея.

Добре. Може и така. Може и аз да не съм права. Може да не разбирам.

Но, при всички случаи, отговорността е редно да поеме лично Корнелия Нинова, като оглави листата на БСП за предстоящите евроизбори. Да ни отърве от терзанията и да докаже правотата си.

Затова я номинирах.

 

 

 

0a

Прочетена 517 пъти

Станете почитател на Класа