Медведев призова Русия и България да направят качествен скок в отношенията си

Медведев призова Русия и България да направят качествен скок в отношенията си
  • Автор:  Поглед Инфо
  • Дата:  
    07.03.2019
  • Сподели:

Москва и София трябва да направят качествен скок в развитието на двустранните отношения, заяви премиер-министърът на Руската федерация Дмитрий Медведев на среща с президента на България Румен Радев.

"Тази година ще празнуваме различни значими дати, по-специално 140-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между нашите страни. Но въпросът не е в конкретните дати, а в историческата памет, която винаги е била присъща на нашите народи, и в много различни ситуациите не ги е подвеждала”, заяви руският премиер.

 

 

"В историята на нашите страни имаше много трудни и обнадеждаващи ситуации, но според мен, тръгвайки от специалните отношения между нашите народи, трябва да направим качествен скок в развитието на отношенията ни в бъдеще", подчерта той.

Ръководителят на руския кабинет също обърна внимание на икономическото сътрудничество между страните. "В един момент имах усещането, че всичките ни икономически връзки се сринаха, големите проекти изчезнаха, натрупаха се взаимни обиди, търговията беше в стагнация. В усилията ни да променим всичко това, главното е правителствата да работят правилно, да се вземат необходимите решения на ниво компании, така че да бъдем в постоянен диалог, включително в диалог на междурегионално и хуманитарно равнище”, отбеляза премиер-министърът на Русия.

Медведев покани Радев на икономическия форум в Санкт Петербург, където "ще има добра възможност да обсъди с колегите си различни въпроси", което също "ще допринесе за по-добро взаимно разбирателство между нашите страни". В заключение руският министър-председател благодари "за топлата сърдечна атмосфера", създадена по време на посещението.

Прочетена 404 пъти

Станете почитател на Класа