Корнелия Нинова: ГЕРБ хвърля ВМРО на кучетата

Корнелия Нинова: ГЕРБ хвърля ВМРО на кучетата
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    31.10.2018
  • Сподели:

Председателят на БСП Корнелия Нинова уличи ГЕРБ в опит да "хвърли на кучетата" по-малкия си коалиционен партньор ВМРО с разследването за търговията с българско гражданство през Държавната агенция за българите в чужбина.

Нинова посочи, че от години има информация за нарушения в процедурите по издаване на документи за български произход, но не са предприети мерки за прекъсването им.

 

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0092/0000092375-article2.jpg

 

"Толкова години се е знаело какво става там и се твърди, че ВМРО през всички тези години е имало отношение към тези процеси. Това ни прилича на един предишен период, когато ГЕРБ почувстваха заплаха за правителството и постъпиха оп същия начин с един друг партньор - Реформаторите и Петър Москов. Когато види заплаха за правителството, ГЕРБ хвърля отговорността върху малкия партньор, въпреки че години наред в съучастие провеждат една и съща политика", каза Корнелия Нинова.

Тя обяви, че ще повярва на намерението на правителството да се бори с корупцията, когато и "големият партньор в коалицията си понесе отговорността за ДАБЧ".

Нинова се усъмни и в мотивацията на изпълнителната власт да направи ревизия на приватизационните сделки от Прехода. Тя отправи задочен въпрос към Бойко Борисов защо семейството Николай и Евгения Баневи са го придружавали по време на правителствено посещение в Катар през пролетта на 2012 г.

"Приватизация, концесии, договори, мутренско управление, мутрите вън от политиката - всички казахме "Дайте да го направим". Всички заедно, нямаме нищо против. Кога ще си говорим за Цветелина Бориславова за приватизацията на Сибанк и Пампорово", попита Корнелия Ниова. "Като искате целия преход - готово. Всичко на масата и започваме отначало", каза още тя.

Прочетена 509 пъти

Станете почитател на Класа